..::Dimulakan Dengan::..

Tuesday, January 18, 2011

..::H.A.T.T.A D.O.L.M.A.T::..

entry sentap bersama e-jack @ Jack dean
sebelum ape-ape, nak say thanks dulu kat ejack sbb caring psl preparation i,walhal sendiri pun lupe.

ok, cite dia mcm ni. ade satu hari tu wa nampak dekat wall FB ejack tulis mcm ni 

 kalau x nampak. klik kasi besar.

so, bile nampak bende ni. i had a big question mark in my head. come on la.. ejack..?? student Islamic banking & Hatta Dolmat...?? *fening*
dalam pada tu asik nak tanye je lupe. mse jumpe kat wedding shah tu wa tanye la puas2. damn, dia mmg rapat la ngan hatta. tetibe i punye setan jeles datang boleh.? hehe.
But ejack is ejack, dgn sape pun dia kawan dia, apepun pangkat, glamour mcm mane pun, dia tetap anggap sume pun kwn dia. *kembang kan aku ckp ko mcm ni*

Hatta Dolmat : Professional Designer (Couture)

dia ade pesan, klu nak tempah wedding dress boleh je ckp kat dia and dia bwk pg jumpe Hatta. persoalannya... Mampu...??? aku nak pakai baju Hatta Dolmat..?? Branding Hatta bukan kecik woo... Semalam ejack ade pm i. bgtau dia kat butik Hatta and dia tanya nak tempah x..? I cume mampu senyum je. and ckp kat ejack, 
"x mampula jack nak pakai baju hatta. nak bwk nama dia pun da rase berat je bahu aku ni"
"baju nikah kain da beli. tinggal nak tempah je"

ok. habis di situ. yg lain2 x pyhla korang tau. sibuk je ah. kerek sikit :p
-------------------------------------------------------------------

Honestly baju Hatta mmg i suke sangat. detailing dia sangat cantek. paling wa suke koleksi KASYAF dia. canteeekkkkk....!! juling2 mata tengok :)
x ke rase mcm meroyan sebab tgk baju vouge mcm ni tp tak dapat pakai :(

Tapi wa ni orang biasa and bakal suami pun bukan anak Dato', Tan Sri ataupun artis glamour class A mcm Anuar Zain. kalau ye pun wa mampu nak pakai baju Hatta orang lain tau ke...?? Even kite bagitau pun kat sume orang yang kite pakai Couture from Hatta Dolmat...korang ingat ade orang nak percaya..?? NAN ADO.. hahaha. Tapi Kalau Erra Fazira pakai baju Jusco (kalau la) terus nampak mcm PRADA =(

masa wedding abang dia (Rostam Dolmat), Hatta design sume busana pengantin. bayangkan, Nikah, Berinai & Bersanding pakai baju Hatta Dolmat korang x rasa gah ke..? Tapi apekan daya, i bukan adik dia.. isk..isk..isk (T_T)

NIKAH : design baju mcm ni mmg i suke sangat..!!
BERINAI: Sangt berani dorang pakai hitam

BERSANDING : Waahhhh!! Suke sangat nihhhh...!!
 something to share, to bride to be yang memang ade bajet lebih, ejack ade bagitau range harga untuk tempah baju kat Hatta ni. Below then RM 5K pun korang boleh dapat. yang ejack offer kat wawa RM 2K pun da ok. so B2B kat luar sana boleh la start jenguk2 and pk2 kan ye.. I cume bleh tengok je baju2 koleksi KASYAF dia ni sambil tongkat dagu and angan-angan pose melentik sambil pakai KAFTAN.


(T_T)


9 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

sepsg baju rm2k byk leh cover ngan 2k tu..huhu

me220784 said...

cian dia, i nak sponser sikit pun tak lepas.

farahfatihah said...

xpe, xdapat utk baju kawen, wat la baju tuk dineer ke, raya ke, so kena kumpul duit dari sekarang hehehe

lovelyadibah said...

gulp!!rm2K??mmg xmampu okeh!xpela..kalo nk dh ada contact ye x wa??hehehe~:)


xoxoxoxo

:)

Jack dean said...

Rm 2k tu sebab ko mmg dh ader kain tuk baju nikah tuh....
So itulah range yg paling okay... But for me bukan pasal siapa kita.... Atau org tau ke tak??? Cume ia adalah impian kita..... Takpe la wawa.... Nnti kite wat baju ngan kawan i hatta yerk... For other occassion... Boleh??? Agak kembang la bila dipuji.... Ko pun kenal aku kot.... Selagi org tu baik aku akan 10x baik ngan org tuh..... Takper.... Xdpt baju kawin.... Leh la buat baju tuk mende lain.... Heheheh...

Rilla said...

I pun nak join u berangan posing lentik2, hehe

Wawa Yusoff said...

cik pinky : Yup, sangat banyak itu 2K.

Rozi : wah, niat mu sungguh baik :)

Kak Farah : hurmn, ribu-ribu untuk satu baju kak. kena sidekick ngan mak klu beli. hehe :)

adibah : memang x mampu. klu ade contact pun bukan boleh reduce harga sampai RM500 pun. hehehe

Ejack : Thanks for caring. aku mkn hati je tgk baju tu ok. Jangan ae kawan2 kite yang sarung KASYAF tu. Sentap 5 bulan aku nnt..!!

Rila : berangan memang best kan. benda x logic pun boleh jd logic =)



Thanks u'olss for the repons.

XOXO...!!

hattadolmat said...

salam,

cik lebah tau tak pae i rasa.. ;)

i rasa sangat terharu...

tq kerna suka dengan rekaan i... i sangat terharu..


bila wedding u?

berapa budget u..insyallah kalau boleh i tolong u,..mengiukut budget u...


im happy if i can make ur dream come true...

kita biasa2 je awak.. ;')


jack selalu dtg butik i...ikut lah dia.,

Wawa Yusoff said...

hatta : huaaaa.... u jumpe ke entry ni.. malu nyeeee.....!!!


by the way, thanks a lot..!!
tp i rasa sangat2 lah kerdilnye utk accept u punye offer..
(walaupun i memang kerdil..) hehe :)

nnt i fikir panjang dulu and ade masa nnt nnt ade masa i follow jack intai2 u punye butik :)

Thanks hatta...!! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...